torsdag 5 maj 2011

Dag 2

Vi borjade var forsta dag i Prag med vackas av trafikbuller, vilket vi tycker ar ganska exotiskt eftersom det sallan hander i Pedersore. Klockan nio tog var guide Helena oss pa en tur genom stan med buss. Alla forundrades av den fina vyn vi sag genom bussfonstret.

Vart stopp for dagen var Prag borgen. Tyvarr var vadret inte det basta, det regnade ordentligt, plus att det blaste ganska kallt.

Pa borggarden fick vi fara in i Tjeckiens nationalhelgedom, namligen den vackra katedralen. Vi fick aven bestoka det kungliga palatset dar vi traffade nagra roliga fransman (50+).

Guideturen avslutades lite tidigare an planerat pga vadret. Fore vi atervande till hotellet for flickorna fran PG plus en Kokkolabo och ata. Vi at valdigt god pizza och pasta. Servitorerna charmade aven oss lite nar de jamforde finlandska flickor med Prags skonhet.

Vi tog taxi till hotellet och "finade till oss" infor kvallens program. Programmet bestod av shopping i Palladium shoppingcenter och teaterforestallning pa Image Theatre. Efter nagra timmar pa shoppingcentret blev det plotsligt stromavbrott som varade i ca 15 min. Det var vid forsta anblicken lite laskigt for man ar inte riktigt van vid nagot sadan i kara Finland. Klockan 19 stakade vi oss fram till teatern, som inte var varldens lattaste att hitta i det stora, vackra Prag. Teatern var nagot vi aldrig kunde ha forutsett. Det var haftiga ljusshower som lurade ogonen varvat med en banal katt- och rattalek. Tva av eleverna fick plotsligt medverka, Anton fran Kronoby och Josefine fran Pedersore. De gjorde det bra!

Efter bussresan tillbaka till hotellet gick en del ut pa stan for att ata, andra kurade ihop sig pa rummen for att spela pidro och sedan soka sig i sang.

Prag ar en otroligt fin stad och fraser vi ofta anvant ar: "wow, titta dar, se pa det dar, nej se vad fint det dar var..."

Nagra PG-elever

Inga kommentarer: